четвъртък, 22 август 2013 г.

Малката Ивена има мечта – да проходи

2-годишната Ивена Борисова има нужда от нашата помощ

2-годишната Ивена Борисова
В началото на този месец се срещнах с хора от фондация Социално братство и милосърдие“ в центъра на с. Лозенец, с които си поговорихме и които подробно ми разказаха за 2-годишната Ивена Борисова от град Каспичан, която страда от детска церебрална парализа. Неправителствената организация в обществена полза е една от разпознаваните като легитимни в България и е регистрирана в Централния регистър към Министерство на правосъдието. От фондацията се опитват чрез набиране на средства да помогнат за лечението на Ивена, което изисква постоянна рехабилитация след претърпяните операции. Ние можем да подарим надежда и едно прекрасно детство. Мечтата на семейството е детето да проходи.

Добрият пример този път идва от ученици от град Карлово, които разбират за здравословното състояние на малката Ивена и организират в началото на тази година благотворителен концерт. Събраните средства от инициативата имат за цел да подпомогнат лечението на момичето от Каспичан. Междувременно Добромира Христова, майка на детето, вече споделя за щастливите моменти на семейството, тъй като раздвижването в пловдивската клиника вече дава своите резултати и Ивенка се справя чудесно с пълзенето.

Ако и Вие имате желанието и възможността да помогнете, моля, посетете адреса с репортажа за благотворителния концерт, излъчен в сутрешния блок на Нова телевизия на 21-ви януари 2013 година, където ще намерите и банкова сметка за дарения. Повече информация и начини за връзка със семейството можете да откриете на facebook-страницата Дари надежда на Ивена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар