петък, 15 февруари 2013 г.

Тодор Колев си отиде от този свят

Тодор Колев в сериала "Сутрешен блок"
Снимка: TV7, http://tv7.bg/sutreshen-blok/
След продължително и тежко боледуване от рак на белия дроб на 73-годишна възраст почина българският актьор, комик, музикант и шоумен Тодор Колев. Новината за смъртта разпространи БТА преди минути, като се позова на информация на Съюза на артистите в България.

Тодор Колев е роден на 26-и август 1939 година в град Шумен. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ Кръстьо Сарафов. Работил е в театри и взема участие в игрални филми, сред които "Козият рог", "Господин за един ден", "Опасен чар" и др. В началото на последното десетилетие на миналия век се захваща с политика и е народен представител във Велико Народно събрание (ВНС). За период от една година е съветник във посолството ни в Канада. Притежава научна степен доцент и е преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Колев е автор и водещ на предаванията "Как ще ги стигнем... с Тодор Колев" и "Вход свободен", излъчвани по Българската национална телевизия (БНТ).

Еднa от последните му изяви на телевизионен екран беше в края на 2007 година като водещ на шоуто Dancing Stars, излъчвано тогава от bTV. Колев беше незаменима част и от актьоркия състав в комедийния сериал "Сутрешен блок", който TV7 излъчи през изминалата пролет.

Tsankov's Blog посвещава идните почивни дни на творчеството на Тодор Колев. Авторът на блога Веселин Цанков и семейството му изказват своите съболезнования и се покланят пред светлата памет на актьора.

Епизодите на комедийния сериал на TV7 "Сутрешен блок" - последният телевизионен проект, в който "варненското софиянче от Шумен", както е озаглавена автобиографичната му книга, взема участие - можете да си припомните или видите за първи път тук. Тодор Колев изпълнява главната роля в сериала, участва и неговата дъщеря Албена Колева. В памет на великия актьор TV7 ще излъчи два епизода на "Сутрешен блок" тази вечер (15-и февруари) от 21 часа.

Филмът "Опасен чар" с участието на Тодор Колев


Филмът "Господин за един ден"


Филмът "Двойникът"



Откъс от шоуто "Как ще ги стигнем... с Тодор Колев" с участието на Лили Иванова


Първи епизод на комедийния сериал "Сутрешен блок"

Няма коментари:

Публикуване на коментар