неделя, 11 март 2012 г.

Tsankov's Blog на 1 година!

Тези дни моят и ваш Tsankov's Blog навършва своята първа година във виртуалното пространство. На 28-и февруари 2011 година беше публикувана първата статия в блога – „Kokowääh“: Немското кино за пореден път се довери на родения в Пловдив Самуел Финци, която се оказа не само най-търсената и най-четената тук, но и единствената статия за филма на български език в интернет.

До този момент нарочните и случайни посещения на блога са над 800 и от различни точки на света, а близо половината от тях са от България. Благодарностите са и към всички български приятели от Германия и чужбина, които също не пропускаха да се отбиват често тук. Признавам, съдържанието не е много, но съгласете се, че е почти невъзможно една статия да бъде прочетена наведнъж... А и хобито се практикува само тогава, когато има време и желание за него, иначе се превръща в задължение. Обещавам и през втората година да намирам по малко и от времето, и от желанието.

За една година на редовете на Tsankov's Blog засегнати спокойно могат да се чувстват киното, музиката... Сега се сещам, че дори пътувахме до не чак толкова познат остров в Егейско море, критикувахме българската политика, а за Коледа се опитахме да направим малък жест в картонена кутия за бедните деца в Европа и по целия свят. Моята кутия е получена от дете в Беларус или Румъния. Благотворителната организация Geschenke der Hoffnung продължава да събира средства за пострадалите при бедствията в Япония точно на този ден преди една година, а тук можете да видите разпределянето на 35 711 картонени кутии за децата на България през декември 2011 година.


И преди да вдигнем наздравица за нашето малко бебе, няколко факта за първата година на Tsankov's Blog.
Най-четена и търсена статия в блога: „Kokowääh“:Немското кино за пореден път се довери на родения в Пловдив Самуел Финци
Най-често използвана дума за намиране на блога чрез Google-търсене: kokowääh
Блогът е посещавам най-често от: България, Германия, Украйна

Очаквайте още тази седмица десетте най-добри песни в музикалния конкурс Eurovision Song Contest 2012. Само ден след националния финал на Гърция. Как конкурсът изгуби доверието на зрителите в Дюселдорф миналата година и как Европа приема тазгодишната българска песен за Баку? Всичко това във вторник вечер и само тук! А сега ви оставям с победителите в Германия – Ell и Nikki от Азербайджан.

1 коментар:

  1. Михаил Илиев11.03.12 г., 22:07

    Честит "рожден" ден! Продължавай с все така интересните статии! Успех!

    ОтговорИзтриване